Naše osvědčené recepty
Biopotraviny a produkty zdravé výživy nejen prodáváme. Také radíme, jak s nimi zacházet v kuchyni, obohatit jídelníček, a vytváříme pro vás nové recepty.
Nejnovější články
-
Jak na kvašení zeleniny
Pojďte si s námi připravit pickles nebo kimči. Kvašená zelenina má spoustu předností. Je nejpřirozenějším zdrojem vitaminu C v pozdně podzimním a zimním období. Obsahuje bakterie mléčného kvašení, které podporují zdravou střevní mikrofloru a tedy i dobré fungování naší imunity. Je levná. A u té doma kvašené navíc přesně víte, co jíte.
28.01. 2024 | Blog
Bioseriál
Proč vlastně
kupovat
BIO
-
Ekofarmáři - superhrdinové všedního dne
Co dělají ekofarmáři jinak, aby ochránili půdu, vodu a živé organismy? Proč stojí za to nakupovat biopotraviny? Podívejte se na videa z cyklu Ekofarmáři - superhrdinové všedního dne.
-
Jak na jedlý balkon ekologickým způsobem
Pravděpodobně jste stejně jako my toho názoru, že biopotraviny, tedy zemědělská produkce založená na přiroze-ném pěstování rostlin a chovu zvířat bez použití umělých chemických prostředků, je správné řešení pro naše zdraví, pro zdraví půdy a krajiny. Mnoho lidí však nemá žádnou vlastní půdu a jsou tak odkázáni pouze na profesionální pěstitele a producenty biopotravin. Zde jsou naše rady a doporučení, jak si můžete vypěstovat vlastní zeleninu ekologickým způsobem i doma na balkoně nebo za oknem v truhlíku.
Naše historie
Naše společnost byla založena již v roce 1991. Bez velké nadsázky lze říci, že jsme to byli my, kdo objevil BIO pro českého spotřebitele. Byli jsme první, kdo přinesl biopotraviny na český trh, a nepochybně tak budeme činit i do budoucna.